發新話題

有個既問題

[Close]

有個既問題

我打信長唔係好耐 我唔係好熟悉d細節 所以想問下 關於證明走場者是否在05既問題 咁我想問 如果我係06走場 比人留左圖 咁一直keep低 到我有日入番05 又比當時的在場人士發現 咁佢咪可以用2張唔同時段既圖黎屈我係05走場? 由於唔太熟悉 所以都係諗住問一問 以上故事純粹虛構 本人沒有入過06 更沒在06走過場

好似有記錄顯示幾時入個?SER

引用:
原帖由 SpaWN★ 於 2014-5-23 15:10 發表
好似有記錄顯示幾時入個?SER
若虛假資料玩家
將會受到小飛豬罰
而小飛豬會解封無辜者
涅塵洛空

放SER圖好似我甘
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=610263
E個問題我都有諗過

樓主說的問題,確實是存在的漏洞,可以被利用來誣衊他人.
因為虛擬世界, 講信用好難, 但我們一般都選擇相信玩家. 多年來一直如此.

一個RP 有10個人, 若他要用舊的RP,來充當新的05RP 會出現好多破綻

一個人時間難判斷破綻, 但可以用RP 內10個人登入區的時間,同RP的時間作比對. 就好容易找到破綻.

引用:
原帖由 小飛豬 於 2014-5-23 16:20 發表
樓主說的問題,確實是存在的漏洞,可以被利用來誣衊他人.
因為虛擬世界, 講信用好難, 但我們一般都選擇相信玩家. 多年來一直如此.

一個RP 有10個人, 若他要用舊的RP,來充當新的05RP 會出現好多破綻

一個人時間難判 ...
如果 RP 分析器 可以分析到RP既開始日期同時間
配合檢舉者提供既圖 有當時既日期時間
問題就可以解決了, 但呢家好似無(?)

最後又要麻煩管理員, 一日咁多走場, 做管理員次次都CHECK , 真慘
引用:
原帖由 魔法稻草人 於 2014-5-23 16:24 發表
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=610392&extra=page%3D1
如果人地走SER走得快, 檢舉者有機會影唔到,

檢舉者有提供事主身在05 = 管理員唔洗CHECK,
           無提供                   = 管理員要CHECK.

其實而家好多玩家好醒目 走場會熜VLAN

熜左應該睇唔到佢係5SER吧

發新話題