發新話題

【排解疑難】►L4d2各類型問題集中帖◄

[Close]
引用:
原帖由 pizzafai 於 2015-11-7 22:28 發表
請問點解第9點 改完名唔比我save,,
話無法建立rev.ini 檔..請確定路徑同檔案名正確.....
呢度可以點做
1) 可能rev.ini係唯讀,你要改一改個檔案屬性

2) 你l4d2個路徑最好全英文同埋唔好有空格
Laputa群主

回復 2# 的帖子

sv_consistency 0呢個係解決方法之一
不過唔建議場主用呢個方法
因為consistency checking本來係用黎防止有人改file o黎出術

最好方法係完全同版本既l4d2

另外,connection failed after 10 retries基本上係話入唔到ser
一係中間有野block左(e.g firewall)
一係server咁o岩熄o左
至於網速太慢問題,唔係冇可能,只係機會好細,同埋無論伺服定玩家方都有可能的
Laputa群主

引用:
原帖由 lovertony 於 2015-11-8 01:22 發表
Pasu正解
去呢個網睇下自己有無做漏左8-10 既步驟
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=610390

回覆 11# 的帖子
謝謝Pasu的指點, 多數解答都係從舊帖尋找,解答可能有誤,
已參考你的回應,更修改了相關解答. ...
少事,舉手指之勞
反而要多謝你po呢個貼
係你先有咁好耐性搞呢篇文XD

(btw,順個手,寫明空格一事係D場主插件搞成,免得其他人誤會,thanks a lot)
Laputa群主

引用:
原帖由 Ivan_Ya 於 2015-12-21 23:17 發表
Left 4 Dead 2 [2.1.3.5]版本主程式發佈:
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1

我dl左依個版本,當我要玩非官方地圖,要放邊呢??
我又搵唔到steamapps/common/left 4 dead 2/left4dead2/addons

我自己 ...
D/left4dead2/left4dead2/addons <----係放o係度
ipve admin所發佈的l4d2係唔需要steam的
Laputa群主

引用:
原帖由 Ivan_Ya 於 2015-12-22 01:22 發表
之前上網DL D圖唔WORK, 之後下載你果個地圖包就ok

btw thank you
唔駛客氣

不過…你指入本ser群非官場??

基本上server要同玩家用同一個版本既地圖先可以入ser

而本群非官圖唔會跟貼隨網上發佈之版本,又或者係因為會死ser而唔會udpate

所以我個server post講到明要用本群發佈之地圖包,咁先會完全對應本群既非官圖

Laputa群主

引用:
原帖由 a853s727 於 2016-5-25 00:27 發表

個個2.1.2.1關唔關事?
唔關事

如果你個version係ipve download既話,連版本都唔應該有問題

我見你之前#174 D screencap
有可能係firewall或者防毒擋o左個vlan program
Laputa群主

引用:
原帖由 AGUERO12 於 2016-8-13 10:09 發表
早幾日DOWN左2146版
但開都開唔到 會彈GAME
仲話steam is not running. you must start steam in order to play this game l4d2 VLAN

之後用返舊版開 但乜問題都冇 剩係冇哂D場 ...
你睇下2146版入面有冇steamclient.dll
有機會你個防毒delete左
Laputa群主

發新話題