發新話題

信長之野望 HK版 意見集中區

[Close]
北條同直江改到咁完美,搵鬼打信長都得。

加攻速酒只係會令光秀破壞平衡,留係到做咩?
隻光秀1LV開始就可以爆攻速殺人,殺到完場,仲有招控場。

引用:
原帖由 我叫聞西 於 2020-10-12 20:57 發表
你廢先會比人殺到完場
原來係綱吉分身AC,你走場咁出名,原來係走場狗。
你同我講野既資格都無,唔好意思。

引用:
原帖由 我叫聞西 於 2020-10-13 10:01 發表
唔好意思,走場唔出名,但見你一次屠你一次就出名。  打到你龜縮轉埋去玩國王TD
傻仔你兩個AC我都無同你打過,
你用得咁多AC就知你無膽啦,
我都唔知你個傻仔究竟係邊個AC打贏,
又有邊D AC打輸,輸打贏要,笑死。
又要威又要帶頭盔。

https://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=623217&highlight=%E7%B6%B1%E5%90%89
見唔見到你走場證據??
有哂證據,你永遠都係走場狗。同你D狗講多兩句都覺得自己cheap咗。

引用:
原帖由 我叫聞西 於 2020-10-13 10:01 發表
唔好意思,走場唔出名,但見你一次屠你一次就出名。  打到你龜縮轉埋去玩國王TD
打贏就唔走,一輸就走場?唔怪得你會覺得自己勁啦。。。。。。
連自己都呃埋。

引用:
原帖由 我叫聞西 於 2020-10-13 13:02 發表
最少勁過你隻利家先   玩親都係廢物咁,輸個陣就龜係溫泉等投
唔好意思,我唔同走場狗講野,層次唔同。
你唔明既啦,我覺得講多兩句都cheap咗。

P15.4F2利家咩事??利家大技加攻卷加(統率者鐵扇),只係爆一千傷害??
我利家如果要爆擊放一個爆剛都勁過你3技,你改走大招緩慢都算,
E家連攻卷同埋(統率者鐵扇)都無效果,好野,公報私仇。利家高攻特色無哂。
大家玩你張圖係因為信你,點知你無資格改圖。
我用11.2B利家都勁過P15.4F2版利家,因為11.2B利家大技有緩慢又有攻卷。
你最好繼續亂改圖,改到無人玩信長。灌用職權,我今日都睇清你咩人品。利家特色你覺得破壞平衡,咁你直江大技又唔改咗去??

每隻英雄都有特色,利家特色就係高攻。
E家利家邊忽高攻??開大出攻卷爆一千傷害??
馬場特色高甲你唔好改走佢特色?
直江大技秒人你又唔改?
智力低唔好學人改圖啦。

統率者鐵扇咩事,雖然裝備效果不計修爆擊,但係統率者鐵扇加基礎14%攻擊力無左。

引用:
原帖由 我叫聞西 於 2020-10-13 16:13 發表
咁你咪唔好玩,大把人想你唔玩   定係想我屠到你唔玩
我以為你只係比人舉報做走場狗姐,點知我去邊你都跟到邊。
都幾似狗。有趣有趣,繼續跟,你本性如此。

從頭到尾我都無要爆擊,第3技爆擊係作者自己加。
之後又因為3技而改埋大技無緩慢,最後削弱埋3技。
利家有型的地方是大技緩慢人幾秒內殺死對手,
無左招慢,利家已經唔可以叫做利家。
行埋去1技暈人啊??未打就先用閃介??定係要一個打手出吹箭??
如果對手放護身符係唔係要留埋電卷??
這一切都令到利家不似打手,
利家的特色和美感都失去了,利家這個英雄最怕就係條大技未完比人殺左,唔係要咩爆擊。
利家特色係追擊和1對1,開大只係殺一條友,因為緩慢就得幾秒。
而且對手可以透過酒或風卷應對利家大技。
我唔係要利家屈機無敵,而係利家要有返利家特色,利家找沒有酒或者剛剛用完魔水的英雄來打正正是利家優點,
新版利家就是不清楚利家特色的人改成的。我從舊版11.2B就運用利家高攻優勢,首次配合攻卷,
現在新版利家是把大技緩慢換成了3技爆擊,再在3技之上施加很多限制。作者你先令新版利家運用3技殺敵,又再把3技變得殺不了敵,但問題係招緩慢已經無咗。
搞到我一頭冒水,有時候選擇一個英雄來用不是因為這個英雄很全面,而是在於這個英雄有沒有美感,你隨意把一個英雄的基礎改掉,那一刻起英雄的特色美感都失去了,改得面目全非,說了這麼多,能懂的都懂,不懂就算了。
最後我想說P15.4F2版禁言加14%攻擊力沒有效果,
其他人唔知以為我鍾意新版利家用3技秒殺人,其實我係最反對3技爆擊!
利家大技有緩慢先係男人浪漫。高攻係利家特色,作者唔好又改到大技出攻卷無效果,正如直江大技都係用隱刀強化。

以前舊版利家無暈技無爆擊,就係招大技有緩慢去打人,
當時無路人話舊版利家屈機,新版所有野都係作者自己搞出黎,
先加一招爆擊,令到所有人覺得利家太屈機,之後削掉大技緩慢,
最後再令利家3技變成一招廢技。然後所有人都以為我想玩3技破壞平衡。
我都服左,我要背作者搞出黎既鍋。我由頭到尾反對3技爆擊。

正因為利家大技比人改走緩慢,先會令3技變得重要。
如果緩慢又無,3技又廢,咁打咩?
令3技變得重要既人係作者,唔係我,我一直都唔要3技爆擊,
我係要大技緩慢。
E家就係我背緊作者搞出黎既鍋。

以前舊版利家無暈技無爆擊,就係招大技有緩慢去打人,當時正因為沒有人用,所以我去用利家。
舊版利家無人話屈機,直到作者在新版利家3技加一招爆擊,令到所有人覺得利家太屈機,之後削掉大技緩慢,
最後再令利家3技變成一招廢技。然後所有人都以為我想玩3技破壞平衡。3技破壞平衡係作者搞出來,完全與我無關,我由頭到尾反對3技爆擊。
我都服左,我要背作者搞出黎既鍋。
利家大技有兩個特色,一個是增加攻擊力,另一個是有範圍緩慢效果,失去了其中一個效果就不再是利家。
3技爆擊可以不要,大技兩個效果是利家特色,改了就不是利家,
作者竟然為了3技爆擊而改走大技緩慢。這是一個外行人所做的事。
我很好奇作者為什麼這麼堅持在利家3技加上爆擊。
利家失去了大技緩慢就失去了固有的傷害輸出,變成倚賴3技爆擊。
玩家只能被迫地在3技上堆傷害。
但更重要的問題是改走利家大技緩慢已經令利家變成一個新英雄,而不是原有的利家。
最後作者在P15.4F2版再把利家3技爆擊改為固定傷害。
也就是利家沒有大技緩慢的同時,也不能透過3技堆傷害。
為什麼作者要堅持加爆擊給利家??連大技緩慢都可以換,最後又令爆擊變成垃圾?
我以前用舊版利家開大技透過大技緩慢效果,用身上攻卷爆剛可以在緩慢人的幾秒內造成不錯的傷害。
這就是舊版利家的殺敵方法,而新版利家取消了大技緩慢,也代表我不能夠再以這個方法去殺敵。
這個3技爆擊如果太強會破壞平衡,太弱還不如要大技緩慢效果。
我從頭到尾不知道作者給利家3技爆擊的意義在哪?
新版利家是什麼東西我現在還沒有搞清楚。
利家本來的特色是高攻,現在P15.4F2版利家完全沒有一個特色。

作者AoBa的愛將直江,特色是大技,6LV可以殺整條血,
有了隱刀入身,差不多5000傷害。
作者不但沒有削弱還給了加步速。
而另一隻英雄日秀不但削掉吸魔,大技也削弱。
難道日秀屈過直江??
AoBa不偏不倚,如此客觀,實在難得。
作者你可能真的無意亂改地圖,但是你是真弱智。

作者你10月1號講明無打算削弱利家,
之後鋼吉分身AC(我叫聞西)意見區139樓忽然串我,
佢自己犯賤,之後比我捉到佢係鋼吉分身AC,
仲知佢比7171證實走場,
然後下一個更新你就改弱我隻利家,你濫用職權今次我有哂證據。
唔睇唔知原來你地兩個識既,我E家明哂,我唔信作者你平時會用隻P15.4F版利家,
你唔玩利家改到人地隻利家唔似利家做咩?
如果接受唔到意見,咁意見區刪咗佢。
隻(鋼吉)走場狗黎,7171都證實咗,原來佢都係有份比意見改地圖??
如果利家招大技緩慢你最後唔比返我(唔要3技爆擊),咁以後你地8條友最好喺vlan唔好做錯事。
不過事前講明,靜係鋼吉同作者今次同流合污件事,我諗夠我講成年。

附件

發新話題