16 12
發新話題

vLan官方地圖:信長之野望 HK141G

[Close]

vLan官方地圖:信長之野望 HK141G

如無意外14.1G將會係14.1系列的最終版本 (?)

信長之野望 F14.1G 改動內容
(對比版本: 信長之野望 F14.1F)

改動內容

(1) 玉子
修正烈火矢(E)不需消耗法力發動沒有實裝的問題

(2) 齋藤朝信
修正怪力擊(R)無效的問題

(3) 立花道雪
修正禦魔之盾(W)對無視魔免的法術傷害有異常抗性的問題

(4) 全域傷害判定系統(AUD)的判定重制
重制整個AUD觸發系統,嘗試改善以下物理攻擊及物理防禦類技能的判定,包括
立花宗茂 - 西國無雙(T)
立花誾千代 - 雷刃(W)
武田勝賴 - 撕裂傷口(R)
香宗我部親泰 - 昇龍亂舞(T)
齋藤朝信 - 越後金鋼(E)
**不排除仲會有誤判ge可能性**

(5) 上杉謙信
模組更換 (感謝C-O-L-O-R提供自己的模組)

(6) 島左近
炙焰烈火(T)的緩速效果由21%調整為15%

(7) 足利義輝
新陰流.雙嵐連刃(E)的爆擊現在不會再無視閃避
刀之財寶.百劍雨(R)的等待時間由22秒上升至27秒,每把劍的碰撞範圍由80調整為70
無限劍刃.萬劍結界(T)每把劍的碰撞範圍由80調整為65,另外使中心非傷害範圍向外擴展30距離,等待時間調整至145秒,消耗法力提升至250/300

(8) 石田三成
噬魔(R)的暈眩時間由固定1秒調整為0.8/1/1.2/1.4秒
大一大万大吉(T)的等待時間由120秒調整至140秒

(9) 技能文字說明
以下技能的文字說明更改,令說明與效果相乎
齋藤朝信 - 鍾馗之審判(T)
足利義昭 - 君臨天下(T)

回復 1# 的帖子

BUG: 瀧川E技後 正信E技打人冇扣血

回復 2# 的帖子

這個版本的絕對傷害並非法術傷害

姐係 中絕傷又中瀧川2技 絕對傷害=扣0 (所以唔好玩瀧川又放妖風啦~無1.5%傷架)

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-8-24 05:25 發表
這個版本的絕對傷害並非法術傷害

姐係 中絕傷又中瀧川2技 絕對傷害=扣0 (所以唔好玩瀧川又放妖風啦~無1.5%傷架)
老老實實,
以前玩硬英一見到正信同龍川
真係直出落石算數
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

妖火好似有BUG,破唔到叮叮

呢個問題好嚴重
多謝回報
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

森仔2技會卡係中路買閃介既商店   是正常嗎?
姐係商人隔離既CP 位 用2技閃落買野既位  之後卡住係商店郁唔到 要閃多次先行到

回復 7# 的帖子

所以要閃得小心d啦~

https://www.youtube.com/watch?v=87cGGPf9rz8

香中BUG
另外琉璃光姬係13.2B係無BUG

回復 9# 的帖子

感謝回報 會處理有關AUD相關判定的問題...請問上泉身上的裝備係???

另外暫時唔知13.2B有咩方法將法術書類技能可以換物品位後都可以正常施展= =...

當時9100正宗地王火甲鞋水
bug由49分開始
49分前香宗大技觸發率都唔低

附件

Replay_2018_08_27_2347.w3g (2.57 MB)

2018-9-2 21:13, 下載次數: 103

回復 11# 的帖子

講一講一個岩岩實測到GE BUG  (搵左N咁耐先搵到咩事...)
(呢個內建BUG真係令到我有D無言= =...)

如果有2個降法傷技能/物品
分別係A 同 B
如果一個單位先獲得A 後獲得B
咁個個單位必定會獲得B提供的降法率

反之 如果該單位先獲得B 後獲得A
咁個個單位必定會
獲得A提供的降法率

係你條RP 上泉先獲得地王 後獲得正宗
咁佢就只會有15%抗法而冇地王GE 35%抗法效果
更令到AUD系統判定上 錯誤判定上泉有35%抗法率 引起香宗可以利用火甲黎觸發大技
(呢樣野會係15.0系列第一個版本修正)

OK...懶人包如下
記得如果同時買正宗 + 地王/-30/-40
要先拎起正宗 後拎起地王/-30/-40
咁先會有更高GE抗法率,否則只有正宗15%抗法

唔知係邊留言好 雖然未玩番 但見到好想支持同尊重你地
細個玩左5-6年 亦有打團戰同loser交過手XD
如今巳經棄左7-8年(去左玩隻L..)
果時就係唔想玩台信 港信又唔更新
真心想講 希望你地可以越做越多人玩!

酒井有BUG,1lv大技

無法留言回覆  vLan官方地圖:信長之野望 HK150A2
所以留言喺度
酒井有BUG,1lv大技
死咗一次之後,無法再發動效果
直到2lv 大技,才可正常發動

另外可否畀我權限,去回覆,

回復 14# 的帖子

是否15.0A2出現的問題?

16 12
發新話題