45 123
發新話題

vLan官方地圖:信長之野望 HK150B3

[Close]

vLan官方地圖:信長之野望 HK150B3

-------------------------我是一條好"鄭重"ge分隔線^_^-------------------------

鄭重地講D野
HK版地圖絕對係,係,係呀下
任何改動原有三圍GE相關觸發

[attach]265039[/attach]
已留意街場區有人開HKE假圖,希望大家小心D,睇清楚場名先好入場

中伏者自己ALT+Q+Q...以上~

-------------------------我是一條分隔線^_^-------------------------

15.0B2/15.0B3 緊急修正
1. 修正藍色玩家無法正常選擇武將的問題
2. 修正最上義姬 蜘蛛纏身(T)設定錯誤的問題

-------------------------我是一條分隔線^_^-------------------------
信長之野望 F15.0B 改動內容
(對比版本: 信長之野望 F15.0A3)

改動內容

懶人包

斬月改廢 森仔1技改細範圍 三好長慶+阿國+細川忠興有某D技能重制
其他自己睇-3-

請查看下面條LINK~~~~ (PS: 以後都係會用google doc黎整理更新內容-3-)
https://docs.google.com/document/d/1eAI-fi9ryz7JsINQYGGIJVJSwCuPIoHpjhXavkyAJ_0/edit

討論區參與唔到只可以係到留言

個人意見 我覺得寧寧2技咁改變左呢隻英本身存在既價值變左冇乜比人知道照中左應該冇咩人唔會走 變左冇得突擊 (正常情況下)
如果可以提醒一下/一次 之類會好好多 不過應該做唔到好難解決 係E加呢個改動下
可能傳釋得唔好

德川家康造型唔錯

德川家康造型唔錯GOOD JOB AOBA

回報BUG

最上1lv可以學大 2lv學2lv大

回復 4# 的帖子

感謝回報~_~...睇黎仲有好多未知BUG了(?)

求S版正宗

求S版既好野

玩家Out game 問題

平手大配合 呀國三技加D (未試) 應該同平手大技佐佐木拉人反溫泉差唔多

如果再加隻龍川,平手龍川互玩上山位,有幾個山頭d位,係閃介閃唔反出去
如果有英雄比人整左上去,等同out game

甘既情況視為bug,定奇陣 一種?
呀國依家改得幾好玩,希望保留

建議:另加一個天生技能切腹或鍵,施展發動後,立即死亡,不過不 論lv數,一律3分鐘或更多
甘設定後,能令依個奇陣合理化

本願寺幾時改下

2技真係太廢 雖然有1100距 但係1lv得150傷 用100魔 仲要cd 15
升爆都係450傷 電卷都好過佢
大技又要近放先用到 完全用隻英既concept唔同

同埋1技個說明 到底有無扣血效果? 說明就話扣魔 無魔先扣血
但係我打cp怪 400mp既怪就有扣血扣魔 完全唔懂

會5會+個助攻系統入去?例如幫殺毎人有50-100$不等

會5會+個助攻系統入去?例如幫殺毎人有50-100$不等 :lol等D人可以有多D幫殺慾望

回復 5# 的帖子

會5會+個助攻系統入去?例如幫殺毎人有50-100$不等

bug

bug bug bug
bug bug bug

附件

回復 12# 的帖子

我鄭重地講一句
地圖係,係,係呀下
任何改動原有三圍GE相關觸發
地圖冇錯係有內測指令,但係只係限於內部測試
而且觸發係會係地圖正式出版之前DISABLE左
加上呢D內測觸發就只係有NOCD呢D野去方便測試,而都係冇改動三圍GE觸發

而就我所知同埋有人report,我已經見到有D場ge地圖名叫HK150B3~1...
好明顯已經係有人私底下用HKE工具+一分鐘時間黎破壞世界GE平衡

1. 地圖係冇任何防HKE一鍵改圖ge野,以前ge信長圖都冇加,更何況係防唔到呢樣野
2. 希望大家入場小心D,見到個場ge地圖名後面有好似"~1"呢D就唔好入
3. 如有中伏,走場吧,之後去地圖folder del曬HK版有GE地圖,再上vlan相關POST下載番

用左1分鐘都唔洗整左BUG圖個條友,我知到我點都係會輸,唔夠你玩,我投降
希望大家小心D就好 (PS: 其實小心極都冇用-3- 邊個話整BUG圖唔改得地圖名做"HK150B3"...)

回復 8# 9# 10# 的帖子

Re: 8#
要解決都有幾個方法ge, 除左你所講ge切腹, 仲可以好似S版咁出左邊界就死

Re: 9#
係團隊入面ALS都有提及過本願W要改說明, 只係我一直都未改-3-
至於隻英可以點改, 其實都希望有人提供D實際又可行ge建議 (附上技能說明及數值etc...)

Re: 10#
團隊想係唔同方面加錢比玩家, 助攻有錢都有唸過, 希望咁可以加快D上裝速度同埋快D完到場, 但係就好似Misuki咁講係所有輔手都有妖風ge情況下仲難完場 (得妖風者得天下ar -3-...)
BTW, 個人就覺得only殺人個個先有錢都係好事黎ge (信長特色[?]), 係一面倒GE情況, 其實完唔完到場某程度上都係睇強勢個邊攻唔攻, 唔攻拖你都要45分鐘先完場-3-...

回復 14# 的帖子

助攻有錢都是強勢個邊先有姐劣勢都是収皮.有沒可能如果劣勢殺人會得到嘅錢多啲.令到個場55開..會唔會仲好?前題45分鐘後.比人一個反g機會即係45分鐘之後每一個殺都好緊要殺一個人可能g..G5唔到味投LO

45 123
發新話題