22 12
發新話題

唔 交 功 課 藉 口 多 多

[Close]

唔 交 功 課 藉 口 多 多

Net 人 愛 讀 書 , 但 最 怕 做 功 課 , 每 次 沒 交 功 課 , 總 會 找 不 同 藉 口 來 應 付 老 師 , 如 今 想 起 也 有 點 慚 愧 ; 今 日 找 來 網 友 「 秘 密 」 的 帖 子 , 羅 列 了 49 個 「 唔 交 功 課 」 的 藉 口 。 哈 哈 , 不 是 大 家 找 藉 口 , 純 粹 搞 笑 , 現 節 錄 部 份 如 下 :
「 記 得 、 不 過 唔 想 做 ; 掛 住 打 機 ; 掛 住 陪 男 / 女 朋 友 ; 上 堂 時 , 聽 唔 到 你 話 要 做 ; 我 唔 鍾 意 呢 科 ; 我 有 做 , 不 過 冇 帶 返 ; 借 畀 阿 邊 個 抄 , 佢 未 還 ; 噚 日 屋 企 火 燭 ; 噚 日 屋 企 水 浸 ; 點 解 冇 做 ? 因 為 冇 做 ; 太 多 其 他 功 課 , 做 唔 晒 ; 噚 日 阿 媽 打 牌 三 缺 一 , 我 冇 理 由 唔 孝 順 佢 呀 ; 要 練 校 隊 ; 唔 交 功 課 好 小 事 , 阿 sir 你 唔 好 大 驚 小 怪 ; 唔 交 功 課 冇 所 謂 , 會 考 考 得 好 就 得 啦 ; 之 前 兩 堂 阿 sir 睇 實 晒 , 抄 唔 到 功 課 ; 今 朝 太 遲 返 , 抄 唔 切 ; 人 生 得 意 須 盡 歡 , 所 以 我 噚 日 去 玩 … … 。 」
Net 人 奉 勸 各 位 莘 莘 學 子 , 要 畀 心 機 做 功 課 呀 !

轉貼係apple日報
http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20080311&sec_id=4104&subsec_id=6238241&art_id=10851782

我就覺得話噚 日 阿 媽 打 牌 三 缺 一 , 我 冇 理 由 唔 孝 順 佢 呀
個個幾好笑,不過咁樣同miss講一定會
俾佢話,所以大家睇好,唔好學

引用:
原帖由 紳z 於 2008-3-11 17:01 發表
1) 唔記得. 2) 記得不過唔想做. 3) 唔識做. 4) 唔鍾意做. 5) 老豆唔肯幫我做. 6) 大哥尋日冇返屋企,冇人幫我做. 7) 掛住打機,冇做. 8) 掛住陪男/女朋友,冇做. 9) 要陪隻狗,冇做. 10) 乜要做咩?我唔知喎..... 11) 冇 ...
故唔到你係d咁既人,講大話

引用:
原帖由 SoRa 於 2008-3-11 17:12 發表
話說:
小學ga時候我個低已經花到唔知點講

唔交功課好小兒科
覺得好自豪?

引用:
原帖由 SoRa 於 2008-3-11 17:17 發表

唔係...
只係e家想番起都覺得好好笑者
我都唔係話你,唔洗咁緊張

引用:
原帖由 ㄨ無名﹏華 於 2008-3-11 17:21 發表
唔 交 功 課?
功 課要做加咩 ?
你係咪打錯字

我覺得你係,不過係咁諗都唔知你想講咩

引用:
原帖由 ㄨ無名﹏華 於 2008-3-11 17:24 發表

冇打錯=.=....不過係搞GAG姐..
o,咁如果係搞gag我知你想講咩

引用:
原帖由 買賣兼睇相 於 2008-3-11 17:31 發表
講呢d會唔會仲死快d
我覺得會

引用:
原帖由 ㄨ無名﹏華 於 2008-3-11 18:24 發表

相信會比老師GG左
點gg,點缺點?

引用:
原帖由 ㄨ無名﹏華 於 2008-3-11 18:46 發表

唔會,x2咁比番你做姐=3=
有冇可能乘2

引用:
原帖由 ㄨ無名﹏華 於 2008-3-11 18:51 發表
有=].... 比好多好多你做.
咁你應該要退學啦,唔好俾機會佢

引用:
原帖由 ㄨ無名﹏華 於 2008-3-11 19:26 發表
= =咁又要退學?
咁不如唔好番啦...你唔係上學的人- -.
我都係講下笑姐

引用:
原帖由 ㄨ無名﹏華 於 2008-3-11 19:42 發表

我知=~=+唔係會係真加咩..
你又打錯字了

引用:
原帖由 LuNgOy﹏ 於 2008-3-11 20:20 發表
有d用左..會好gag"""
咁你呀sir點答你

引用:
原帖由 花戀楓 於 2008-3-11 21:03 發表
我次次 一定即日補做返比佢@@""..............
有冇咁快呀?

好多人都就咁講冇扲

回43#  抄功課,咁衰嫁

22 12
發新話題