29 12
發新話題

BitComet加速法(為不再有無意義回覆,故開放)

[Close]

BitComet加速法(為不再有無意義回覆,故開放)

BitComet加速法
(我試了,真係比一般設定快了成十倍!)

網路連接:最大下載速度1000最大上載速度32or40 用netvigator 網上行 既上傳最set 30

任務設定:每任務最大上載速度,熱門種調10至20,冷門種調25至32

界面外觀:最多顯示Peer的數量1000

進階設定:增加備用Tracker調:0

網路連接:每任最大連接數調:1000
每任保持連接數調:1024,

全局最大上傳連接調:自動

全局保證上傳連接數調:10

連接發送封包緩衝大小:自動,

連接發起間隔調:100or150

最大同時嘗試的 TCP連接個數調:1000,

是否允許通過UDP實現內網互連內網調允許外網調:禁止

IP規則:下載任務每IP最大允許連接數調1024,上載任務每IP最大允許連接數調5

磁碟緩存:磁碟緩存最大值調30

如何呢?

係你個bt度既選項度有得改,全部野都有,自己對住黎改

不過加速其實會令hdd死得更快

試下配合bt發動機用,我岩岩出左新帖

佢可以有效保護hdd同下載加速

睇下點先

網路連接:最大下載速度1000最大上載速度32or40 用netvigator 網上行 既上傳最set 30

限上載實再太唔應該( 我用bb10 上下載同時1mb,邊洗限上載  )

任務設定:每任務最大上載速度,熱門種調10至20,冷門種調25至32

又係限上載

界面外觀:最多顯示Peer的數量1000

只係顯示多d姐,無用嫁~

網路連接:每任最大連接數調:1000
每任保持連接數調:1024,

.......最重要係sp2果個限tcp數

全局保證上傳連接數調:10

咁少~

最大同時嘗試的 TCP連接個數調:1000,

都係sp2果個

是否允許通過UDP實現內網互連內網調允許外網調:禁止

可能人地係內網呢~

磁碟緩存:磁碟緩存最大值調30

緊係較大d好

http://www.lvllord.de/?url=downl ... bfbedfc9fe53cd8313b

C下C下

引用:
原帖由 aswqaswq 於 2006-6-26 07:16 發表

限上載實再太唔應該( 我用bb10 上下載同時1mb,邊洗限上載  )

任堮..
依個係人地專業bt用家得出結果
同埋個咩開發組
我試過係ok

cccccccccccccccccccccc

c c c

個人認為限速係一種缺得o既行為

引用:
原帖由 AayJay 於 2006-7-8 16:07 發表
限速不至於一些人完全不上載,那些人更缺德

引用:
原帖由 AayJay 於 2006-7-8 16:07 發表
我限速為500k也缺德嗎=.=
你要找一個中位...send又快收又快才行吧.....
如果用IMS..upload也只有256k...

Good........thx

id like to read it thx

29 12
發新話題