26 12
發新話題

太史慈玩法☆[原創]

[Close]

太史慈玩法☆[原創]

3.7平時好少見人用太史,其實呢隻英雄好勁既,如果企定定隻揪因基or張飛都會輸比佢~

買裝方法:太屎開頭買全頭飾,一支魔水~
     有鞋之後,唔洗咁快合住,
     買3把盜短,之後用其中一把黎合風行,
     之後再出盜短同合鞋,~
     身上既裝到此應該係:鞋、風行、3把盜短,仲有一個位就出鷹號角合月下
     買笛子果時唔好放左身上其中一把盜短,一次過直買笛子同鑄鎚(or買左笛子放但在地下先)

之後就換左身上兩把盜短,出兩把鬼鎚~再有錢就倚天同7星(未完場既話...)

玩法:早期有第一招同大技,好易壓到敏英,
   人地接近同你隻揪果時就用大技,但要肯定對方冇暈技先好出,唔係就會比人中斷左...
   之後學左分身就可以用黎混淆人地,人地唔會知應該打邊隻先,
   好多時赫到下人,真身就可以趁混亂打人,
   又可以用分身黎避到張飛招震or其他技,
   分身仲可以用黎解狀態,如因基or張合招毒,佢一毒你你就分身,
   有埋風行基本上好難死下(除非比人秒)
   後期如果你出到月下同第一把鬼鎚,咁隻揪冇咩幾多隻夠你打,
   根本人地比你既攻速暈到郁唔到,仲有分身,人地好難打到你真身,仲要係咁比你暈(雖然分身唔會暈到人)
   仲有分身用得好,隻揪果時可以圍到人走唔到架,再加上鬼鎚暈人~
   怕埋唔到遠攻身可以先用風行接近先,趁對方打緊其他野時出黎圍佢or近距離出大技~

升點方面:1512141555452225555555....3333
     升唔升第3招你鐘意,後期升黃點定第3招都冇咩所謂~

太史呢隻英雄後期要有用,需要既技術真係好高,如果唔係只會早期有用~

+2 : 內容詳細 表現積極 枫

張遼通常打得過太史慈

引用:
原帖由 dottydavidip 於 2007-1-1 22:04 發表
張遼通常打得過太史慈
係呀,
補充:太史出第1招或者大技打張了既話,係會受攻反架!!太史本身又少血...
   所以強烈唔建議出大技打張了,可能就算佢唔橫拖你都死得快過佢...

我用太史果時最憎打張了 ,次次都係交比隊友搞點佢,我最多分身頂佢身位...

太史慈另類有趣玩法

分身加爆    買雷玉
實際用途不大...可是非常好玩有趣..

樓主的玩法和普通人差不多,
但暈人的機率不多,
我想不必合鬼鎚,
據我所知,
假身的暈率是這樣的:

分身持有暈槌攻擊時會有「假的擊暈」,你會看到有暈眩的特效在對方頭上,但對方不會真的暈眩。假如「假的擊暈」發生在對方身上時,真身再擊暈對方,這樣只會延長「假的擊暈」時間。相反,真身先擊暈對方,分身再擊暈對方,則能延長對方暈眩時間。

太史慈點先可以打嬴張飛or甄姬@@"?

引用:
原帖由 CML 於 2007-1-3 18:47 發表
樓主的玩法和普通人差不多,
但暈人的機率不多,
我想不必合鬼鎚,
據我所知,
假身的暈率是這樣的:

分身持有暈槌攻擊時會有「假的擊暈」,你會看到有暈眩的特效在對方頭上,但對方不會真的暈眩。假如「假的擊暈」發生在對 ...
分身係唔會暈到人架,只係有個暈既圖案出現左,但人地仲行得打得~

但太史攻速快,買埋敏裝攻速快到無雙咁,只要有月下同鬼鎚,真係可以暈到人地唔郁得~
而分身既作用係令對方打唔到你真身,比你埋到佢身佢一定唔夠你做~

後期打因基一來佢打中你真身既機會只有4分1,二來你真身可以係咁整暈佢~
如果佢開始打唔中係真身,佢好難再打到你~

夫人打一下D分身就唔見哂,幾無引=,=

引用:
原帖由 dottydavidip 於 2007-1-4 21:19 發表
夫人打一下D分身就唔見哂,幾無引=,=
你咁講冇得講啦...
但如果只係同夫人隻揪用大技一定夠做~

惡鬼無乜用..人地唔會企定定

總之我覺得太史好難玩=_=

我好耐之前己經係咁玩太史慈嫁啦喎@@

哦...咁我下次知道點玩啦

大佬....你而家吾系玩緊單機波,,,

有人同你打...你都可以月下惡鬼?

吾好玩啦....你cp都會比人發現啦...

更可方佢吾系主力....佢at個陣

實比人秒...打得win張飛?

佢買件甲...力斧....夠你做啦...

你真系靠惡鬼暈死佢??冇可能...

人地技術好既話點會比你

呃倒暈牙...更可方笠住佢.....

至於姬就吾洗點講添....

系冇可能win倒,...如果你比

佢獨就分身...你邊倒壓倒佢牙??

好似系80mp 1lv...佢獨一次你分一次..

甘樣會冇晒mp,,用吾倒第一招...更可

況win佢???冇可能...你吾好呃d新手...

你神手打新手...用炸彈佬都嬴啦...

我吾系針對你eric....希望你吾好介意!!!" =]

引用:
原帖由 leung970 於 2007-1-9 17:27 發表
大佬....你而家吾系玩緊單機波,,,

有人同你打...你都可以月下惡鬼?

吾好玩啦....你cp都會比人發現啦...

更可方佢吾系主力....佢at個陣

實比人秒...打得win張飛?

佢買件甲...力斧....夠你做啦...

你真系靠惡鬼 ...
小朋友...
太史隻揪贏唔到因基?
你唔好玩啦,你大佬黎X城隻因基都係輸比我隻太史咋~

咁你講下點玩囉,不嬲太史呢隻野團p都少用d,

太史買果d裝都係平野,有幾難買齊呀~
早期用得好壓到張飛啦,仲洗咩cp呀~
係rt同隻揪先用~

如果太史有月下加惡鬼,隻揪得趙雲同張了夠打,因基要贏就睇你打唔打到真身~
但你點知佢邊隻係真身呀?
你用開超技術眼(昅機)或者高科技(全圖)既話我冇野講~

我見你係Man小朋友先袋錢落你袋咋,費是你媽媽比唔夠零用錢你洗~

26 12
發新話題