發新話題

今次vlan盃有好多搞笑問題,(請vlan有關官方人員交代清楚)

[Close]
引用:
原帖由 戀星_秋風 於 2008-7-7 04:12 發表
始終,我覺得將比賽同vip拉埋一齊講唔係咁好..

咁會令vip數量過多...可能到時好多區會長期處於254人,,vip變左都要撞區..

但vip要撞區唔係最大問題,問題係有d唔係vip ge要入區難上加難,,

我諗到時唔普通玩家基本上 ...
有二個問題會出現

第一:個個為左個vip去比賽 到時又像上次咁n咁多組比賽

第二:當比賽有vip比左佢地果時 果三個月 信長1 一定係變左vip ser 唔洗諗

總結:vlan想用vip吸引玩家加入比賽(因為要收錢) 但引來出現vip ser 問題

按圖即可進入信長之野望區

希望大家.現實 D 等128隊伍.有同埋交左錢.先算拉..目前不足..5隊交錢

32隊..都成問題..

地圖.投票..只是一個參考..你講到..XX反口....我無話可說

每個月..舖位.你比租..人工火吃.你比..伺服器.費用.你比..網羅雜費..你比,,,

就算有錢入袋..我地唔係義工..搞 vLan 比你玩..樓主.我真係好想 xxx 你..何奈我是管理員..

由第一頁.到最後...原來最搞笑果個.係你..

講完..

引用:
原帖由 小飛豬 於 2008-7-7 09:13 發表
希望大家.現實 D 等128隊伍.有同埋交左錢.先算拉..目前不足..5隊交錢

32隊..都成問題..

地圖.投票..只是一個參考..你講到..XX反口....我無話可說

每個月..舖位.你比租..人工火吃.你比..伺服器.費用.你比..網羅雜 ...
佢一早已被公幹過了,
呢d人自的自利/.\

因為太多vlan會員對12.1C地圖不滿=]......
引致沒人玩比賽=]..........真的想玩只有5隊不出奇=].

你老鼠
我玩vlan玩佐1年幾 冇比過vlan乜野
不過vlan就俾佐我一個優質既遊戲平台
講完 88
時嫩時正常

引用:
原帖由 ㄨ無名﹏華 於 2008-7-7 13:51 發表
因為太多vlan會員對12.1C地圖不滿=]......
引致沒人玩比賽=]..........真的想玩只有5隊不出奇=].
咁多人冇比錢..你認為關12.1c問題-.-?
而家 叫佢轉地圖 轉11.2b  都係一樣咁小人交錢
香港就係咁現實架啦....
明知 難嬴 又唔想要vip 會唔會拎100蚊出黎-.- 雖然每位14.5...但網路fd參賽..d錢咁亂..
加上我都同意秋風講法
vip 同 比賽 唔應該拉埋一齊講
就算拉埋一齊講...可以分階段比vip
如果有500個vip...頭3個月..250個用......過完3個月..到另250個用...
咁樣可以鬆返d 0.0

引用:
原帖由 小飛豬 於 2008-7-7 09:13 發表

32隊..都成問題..

每個月..舖位.你比租..人工火吃.你比..伺服器.費用.你比..網羅雜 ...
可能人地連中四都未讀
連opportunity cost咩都未識
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

引用:
原帖由 Misuki 於 2008-7-7 17:27 發表

可能人地連中四都未讀
連opportunity cost咩都未識
我讀佐中四都唔識 點搞- -....
時嫩時正常

係唔係機會成本............我未讀個ECON 但個字好似 唔係你咁用法....

引用:
原帖由 Shuai_hins 於 2008-7-7 16:54 發表

咁多人冇比錢..你認為關12.1c問題-.-?
而家 叫佢轉地圖 轉11.2b  都係一樣咁小人交錢
香港就係咁現實架啦....
明知 難嬴 又唔想要vip 會唔會拎100蚊出黎-.- 雖然每位14.5...但網路fd參賽..d錢咁亂..
加上我都同意 ...
係其中一個原因
大把原因可以0到玩家們唔比錢

引用:
原帖由 RGOD 於 2008-7-7 19:38 發表
係唔係機會成本............我未讀個ECON 但個字好似 唔係你咁用法....
理科原來有機會成本
loser d人真係勁
不過我都聽過
當選擇一樣野
所放棄的價值最高既一樣野
大約意思吧

被放棄的選擇之中最喜愛的第1位選擇,就叫 機會成本

唔係全部放棄左ga 選擇都會機會成本 來ga咩?
我冇讀econ 唔係咁清楚

多謝樓主為我們提供娛樂

家陣有50隊比左錢了

發新話題